Co týden vzal a dal ...

 Děti skolila chřipka, letos již po druhé. Teploty celých 7 dní v případě mého syna, dcera je měla asi 4 dny.

Nevím proč, ale nejvíc mě baví vařit a péct v době, kdy jsou děti nemocné. Asi proto, že mám na to čas, děti leží v posteli a já mám čas pobývat v kuchyni. Má to ale jednu nevýhodu, v tuto dobu totiž nikdo, kromě mě, nemá chuť na jídlo.

Za poslední dny vzniklo toto:

Zapečené palačinky se špenátem, ještě jsem je pak posypala sýrem, bylo to vynikajicí. Dcera nakonec přes odpor ochutnala a snědla půlku talíře.


Makovky recept zde

Jsou neuvěřitelně jednoduché a výborné byly hned po upečení, druhý den ráno, to šlo, ale už to nebylo ono. Jen jsem v receptu místo sádla použila Heru.


Hráškový krém, recept zde

Byl vynikající


A roboti se již rýsují...


A trocha velikonočního tvoření s dětmi







A abych se úplně nezbláznila, půjčila jsem si z knihovny chytrou knihu:-)


Komentáře

  1. Jéé, my měly podobné nápady :-)))
    Já jsem v úterý nebo ve čtvrtek taky pekla makovky, ale podle jiného receptu a k večeři jsem dělala špenátové lívanečky. A druhý den hráškový krém :-) ...ale napůl s fazolkami, hrášku byl nedostatek. S Martínkem jsme včera dělali papírové ovečky a zajíčky a chystáme se na vajíčkový věneček. Jenom nějak nestíhám psát na blog :-)
    Jo, a taky jsem začala ponožky, ale zatím jsem jen u rantlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jsem chtěla napsat, že jsem zvědavá na hotový svetr a nějaké info o knize. Jestli se nemýlím, tak v této knize se píše taky o nošení miminek...

      Vymazat
    2. Svetr už se rýsuje, roboti jsou hotový, takže už jen plést stále hladce dokola, to půjde rychle.

      V knize jsem na začátku, ale ujišťuje mě zatím, že to, že jsem svou dceru neustále nosila a nechala ji spát u nás v posteli, nedělala jsem nic špatně. Sice jsem jednala tak, jak mě okolnosti donutily (mám děti od sebe 1,5roku, tak jsem musela mít volné ruce)než podle toho, že je to dáno nějakou knihou či výzkumama.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené