Recenze

O tom, že jsem si loni k Ježíšku nadělila čtečku Kindle jsem již psala a nyní bych Vám ráda napsala pár řádků ke knihám, které jsem četla. 

Přečetla jsem téměř celou sérii Harryho Hola od Jo Nesbø. Než jsem ho začala číst, hodně jsem o něm slyšela, ale já nechtěla slyšet o detektivce. Nicméně jsem se nechala ukecat, spoustu dílů mi půjčila mamka a zbytek jsem si dokoupila. Měla jsem štěstí, že jsem začala číst Harryho Hola později, protože jsem tak mohla číst pěkně díly po sobě. Oni totiž v ČR vycházejí dost přeházeně, takže čtenářům pak unikají souvislosti, které sice nejsou důležité pro děj knihy, ale přesto navazují na kompletní život policajta Harryho Hola. 
Nyní jsem přečetla poslední knihu vydanou u nás "Přízrak" a asi budu muset přelouskat poslední díl "Policie" v angličtině, jsem hrozně zvědavá, jak to dopadne. Abych byla upřímná, už jsem začala:-). Nechala jsem si do Kindlu poslat ukázku zdarma.

Takže moje doporučení je, určitě Nesbøa zkusit!



Mezi knihy, které jsem v poslední době četla, patří "Machiavelli pro mámy" od Susanne Evans. Očekávala jsem od knihy rady, jak se nestát hysterickou matkou. Bohužel kniha je pouze popisem spisovatelčiny života a recenzí na "Vladaře". Ani jsem si neodnesla pocit, že by se spisovatelce její metoda výchovy nějak dařila.

Nicméně jsem jí koupí knihy alespoň přispěla malou částkou do rodinného rozpočtu.


Kniha, která mě chysta za srdce byla "Tajemství letního odpoledne" od Kate Mortonové. Nádherně psaná kniha. Při čtení knihy si pomalu skládáte příběh jako puzzle, a když vám začíná být jasný příběh, pak přijde vítr a pár dílků vám zase rozháže. VŘELE DOPORUČUJI a určitě si pořídím další knihu od této spisovatelky!

Pokud rádi čtete, budu ráda, za každý tip na zajímavou knihu.

Až budu mít zase chvilku napíšu další komentáře ke knihám, případně si mě můžete najít na www.databazeknih.cz.

Hezké čtení!


Komentáře

  1. Zrovna mám rozečtenou Policii. V angličtině bych ji nedala, tak čtu vo slovenštině. ;) A pak mrknu na K.Mortonovou, díky za typ. ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené