Zprávy z venkova končí...

Tak jako pomalu končí letní prázdniny, tak končí i mé zprávy z venkova. Z venkova jsme se vrátili po necelých 2 měsících, měli jsme se krásně, počasí přálo a lepší prázdniny jsem si ani přát nemohla.

Zavařili jsme spousty marmelád a snad už jako mé poslední zavařování byl pečený čaj a okurky.








Komentáře

  1. Prosím, zajímalo by mě, jak jsi dělala ten pečený čaj, že máš ve sklenicích tak úhledné nerozpečené kousky ovoce? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele normálně jsem dala 2kg ovoce (převážně rybíz - červený, ostružiny, borůvky a pak jablka, hrušky a švětky na pekáč, zasypala kilem cukru a nechala v troubě. Už nevím jak dlouho. Pustilo to hodně vody, tak mám pocit, že to není ono, z toho co si pamatuji, jak vypadal čaj, který jsme dostali loni v bedýnce.

      Vymazat
    2. Mě zase zajímá ten pečený čaj, co se prodává pod názvem babiččin. Má pěkné kousky ovoce a dost šťávy. Tipla bych si, že je to možná dělané nadvakrát. 1x rozpečené šťavnaté ovoce, ze kterého se použije jen pečením zredukovaná šťáva a k tomu se mírně rozpeče nebo jen zavaří pár kousků ovoce. Čaj z bedýnky měl základ z jablek a ty jablka asi neměly moc šťávy. Jinak mi ale chutnal.

      Vymazat
    3. ...takže bych řekla, že to je v pohodě, že to pustilo šťávu. Nebudeš to třeba tolik ředit.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené