Balkónová zahrádka 2013

Tak jsem se dočkala a balkón září zelení.
 
Jsem zvědavá, co mi letos přežije a co mi uhyne. Loni mi dlouho nevydržela pažitka, letos jsem ji vynechala. Petunie, které mi po jednom přelití zplesnivěly, jsem letos nahradila Surfiniemi. Muškáty mám z loňska, zvládly přezimovat v improvizovaném prostředí ložnice za oknem. Někdy na úkor toho, že jsme mrzli, aby měly patřičnou teplotu:-).
Stejně jako loni mám 3x cherry rajčata, 2x tornado rajčata, 2x stáleplodící jahody a bylinky (kerblík, bazalka, tymián, petržel, oregáno a šalvěj z loňska).




 








Komentáře

  1. Máme úplně stejnej balkon, akorát ho nemáme tak hezkej...;) Momentálně na něm bydlí 3 kola, což je dost zoufalý a tak se musím s rostlinkama mírnit. Zasadila jsem rajče, fazoli, libeček a na vatě se chystá máta a majoránka. Ještě jsem přesadila loňskou levanduli, ale nevím, jestli můj poslední zásah přežije a z kvetoucích to bude lichořeřišnice, který se u nás moc nedaří, protože má málo sluníčka, ale já z ní v létě ozobávám lupínky, takže ji musím mít. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ani neptejte kde máme kola my:-), ty nám "zkrášlují" jinou část bytu.. jj lichořeřišnice je dobrá.

      Vymazat
  2. Teda to je parádní balkón! Přeji, ať vše dobře roste! Cca 2 roky zpátky jsem měla v pytli rajčata a zkoušela jsem dýně. Ale moc se tady tomu nedařilo. Jižní strana, kam neustále pere slunce, k tomu moje zalévání... :-) Dýní bylo málo, takže byl problém, aby se sešly s květem samčí a samičí květy a aby se v té výšce vyskytli opylovači. Letos zatím nic nemám, ale možná ještě něco doveze napěstované děda. Za oknem mám pórek, celer, dýně, afrikány, ale vše půjde na záhon na chalupu. ....a tam to sežerou slimáci :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, možná někde vyštrachám fotky loňského balkónu. Rajčatům a muškátům se velmi dařilo.

      Jen mám pocit, jestli mi místo Surfinií neprodali Petunie, vůbec netuším, jaký je v nich rozdíl. Ale četla jsem že surfinie mají rády sluníčko, tak jsem ty moje dala na sluníčko a květy už mají bílé fleky jako od spálení. Takže hádám, že dlouho nevydrží. Ráda bych zkusila lichořeřišnici, ale na trhách jsem její sazenici nevyděla. Ještě jsem dnes koupila jednu kapucinku.

      Vymazat
  3. Jo, a pažitka má ráda stín, na sluníčku se jí nedaří. A moc vody taky asi nemusí. ....soudím podle nádoby, ve které je na chalupě min. týden bez zálivky.

    OdpovědětVymazat
  4. To jsou nádherné petunie :-) . Já mám od jara na oknech také spoustu květin. Těším se na to celou zimu, až bude v zahradě zase něco barevného. Když už máme na oknech ty parapety z Pramos, tak je chci patřičně využít, abychom do nich neinvestovali "zbytečně" :-) .

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené