Google Reader aneb ať vám nic neunikne

Jak jsem již zmínila v předešlém článku, používala jsem Facebook, abych byla neustále v obraze co se děje s přáteli nebo co je nového v odvětvích, které mě zajímají. Naučila jsem se používat Google Reader a jsem za něj den ode dne víc ráda.

Pro používání Readeru musí být zřízen Google účet.

Na tomto obrázku zároveň můžete vidět, jak jsem si rozdělila složky (sloupek vlevo) a v nich mám založeny stránky, které sleduji, vypadá to asi takto:



Automaticky mě pak Reader informuje o tom, že někdo vystavil nový článek. Na liště to vypadá asi takto:
1. uvidíte číslo na liště, v tomto případě (6)
2. uvnitř uvidíte která stránka právě něco publikovala.




Pokud se mi článek líbí a budu se k němu chtít vracet, označím si ho hvězdičkou a pak už jen otevřu položku (ve sloupku) "Položky s hvězdičkou" a mám na jedné hromadě všechny pro mě důležité články.

Možná že rozepisuji něco, co již znáte, ale já mám pocit, že spousta lidí ještě neumí pracovat s googlem a jeho vymoženostmi. Mám doma velkého fanouška Googlu (svého manžela:-))

Jenom nerozumím tomu, proč stále spousta stránek nepodporuje "odběr novinek" formou RSS/GReader.

Pokud vás článek trochu zaujal a zajímalo by vás více, jako například jak se přihlásit k odběru novinek atd. stačí napsat do komentářů nebo angličtináři si mohou přečíst tento článek.

A na závěr poznámka mého manžela:
"A pro náročnější doporučuju na Reader hezčí obal, a sice feedly. http://www.feedly.com/home#welcome"

Komentáře

  1. Používám též a vlastně nic jiného. Přečtu si co chci a co mě zajímá a nejsem otravována ničím, co jsem číst nechtěla. Takže připojuji se a doporučuji.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené