18. 10. 2012

Dýňová sezóna

Už po několikáté jsem dělala zapečenou dýni s rajčaty. Děti nad tím ohrnovaly nos, ale já a manžel jsme si pochutnali:-)



Takto to vypadá v první fázi



Takto to vypadá, když se dýně zasype vším možným



Takto, když ji pokryjete goudou


A takto když je to zapečené. Bohužel už byla tma, tak jsem musela použít blesk.

4 komentáře:

  1. Takto upravenou dýni také miluji! Ale často musím vařit tak, aby to jedly děti. A u nás, ač mají dobrý vzor v obou rodičích, též nad spoustou věcí ohrnují nos. Je ale zajímavé, že jeden nechce nic co je zelené, a druhý naopak první vybírá vše co zelené je :-) Naštěstí u staršího pozoruji, že po nenucení, ale častém nabízení, se postupně lepší a začíná jíst i to, co dřívě nechtěl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám se občas podaří, děti přinutit, aby to aspoň ochutnaly a pak můžou říct, že jim to nechutná. Takhle to třeba bylo s červenou řepou z bedýnky..ohrnovali nos, ale trochu kously a pak se mohli utlouct.. u této dýně to bohužel neplatilo:-)

      Vymazat
    2. Třeba časem.... :-) Předevčírem jsem jásala, syn navrhnul, že v jídle bude cibule, česnek a bylinky.

      Vymazat
    3. joo tak to je už pokrok! cibule, česnek a zelený stále nemusí..

      Vymazat